0320 - 72 46 04

Letselschade advocaat nodig in Zeewolde?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Zeewolde vaststellen

De aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval is een gevoelige en ingewikkelde zaak. Vaak staat de relatie tussen de werknemer en de werkgever onder druk. Als werknemer stelt u zich wellicht wat terughoudend op. U wilt niet dat u uw baan verliest als u uw werkgever aansprakelijk stelt voor de opgelopen schade. Gelukkig zijn veel werkgevers goed verzekerd voor bedrijfsongevallen en zal de verzekeraar de schade vergoeden. Daarnaast heeft de werkgever een uitvoerige zorgplicht.

Zorgplicht werkgever

In artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek is de werkgeversaansprakelijkheid vastgesteld. Hierin staat de zorgplicht die de werkgever voor zijn werknemers heeft. De werkgever moet zorgen voor veilige werkomstandigheden. Goed werkgeverschap hoort hier ook bij. Door de tijd heen hebben de uitspraken omtrent werkgeversaansprakelijkheid ervoor gezorgd dat dit begrip ruim opgevat moet worden. Goed werkgeverschap moet niet alleen getoond worden op de bedrijfslocatie, maar heeft ook betrekking op werk gerelateerde situaties.

Deze rechtsregels zorgen ervoor dat de werkgever, in het geval van een bedrijfsongeval, vaak opgeroepen wordt om te bewijzen dat hij de zorgplicht is nagekomen. Heeft uw werkgever al het mogelijke gedaan om de veiligheid te waarborgen, dan kan u als werknemer zelf aansprakelijk worden gesteld.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval en weet u niet welke stappen u moet ondernemen? Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen? Eerdmans Advocatuur kan u hierbij helpen. Vaak komt het snel tot een voor beide partijen bevredigende oplossing. Claimt één van de partijen niet aansprakelijk te zijn, dan kan een ingewikkelde procedure volgen. Bij Eerdmans Advocatuur staan wij u graag bij om tot een gerechtvaardigde situatie te komen.

 

Jaap Eerdmans

Jaap Eerdmans

Uw letselschade advocaat

Jaap Eerdmans studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht en begon daarna al snel als letselschadecoördinator bij Woudsend Verzekeringen. In 2002 is hij in Amsterdam beëdigd als advocaat. Hij ging daarna direct aan de slag als letselschade advocaat en behaalde drie postacademische opleidingen:

 • LSA/Grotius specialistenopleiding Personenschade
 • Grotius specialistenopleiding Onderneming & Aansprakelijkheid
 • Grotius specialistenopleiding Arbeidsrecht
 • Eerdmans Advocatuur staat voor openheid, oprechtheid en een praktische aanpak. Als het moet procedeert Eerdmans Advocatuur door tot de hoogste rechter.

   

  Waarom Eerdmans Advocatuur?

  • No cure no pay letselschadebehandeling
  • Voldoet aan de strenge eisen van het LSA-keurmerk
  • No-nonsense, betrokkenheid en helderheid

  Afspraak inplannen

  Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

  shortcodeCommand = [bono_form]
  Ochtend
  Middag
  Avond

  Oorzaken van letselschade

  • Bedrijfsongevallen
  • Verkeersongevallen
  • Productiefouten
  • Sportongelukken
  • Medische fouten
  • Geweldsdelicten

  Werkgebied

  Lelystad, Swifterbant, Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Doornspijk, Nunspeet, 't Harde, Ermelo, Dronten, Biddinghuizen, Kampen, Elburg, Zeewolde en Emmeloord.

  Hoofdvestiging